Probiyotik Eksikliği Nasıl Anlaşılır?

Probiyotik Eksikliği Nasıl Anlaşılır?

Probiyotik Eksikliği Nasıl Anlaşılır?

Probiyotik eksikliği nasıl anlaşılır? Probiyotik olarak adlandırılan şeyler, en basitinde insan vücudunda yaşayan canlı mikroorganizmalardır. Her ne kadar bu tanımlama insanın kulağına hiç hoş gelmiyor olsa da, konu probiyotiklerin faydalarına gelindiğinde insanlar için önemi oldukça büyüktür. İnsan vücudunda yaşasalar da insanlara fayda sağlayan bu canlılar hem sistemlerin düzenli çalışmasını destekler hem de bazı organların mikrobiyomunu oluşturur. Üstelik bağışıklık sisteminin de en büyük askerlerinden biri olan probiyotikler adeta bağırsakların surlarını oluşturmaktadır. Ancak bu surların zayıflaması vücudu zararlı dış etkenlere karşı açık bir hale getirmekle kalmaz aynı zamanda çeşitli sistemlerin dengesinin de bozulmasına sebep olabilir. Peki sizler probiyotik eksikliğinde ne gibi belirtilerin görüldüğünü biliyor musunuz?

Probiyotik olarak adlandırılan şeyler, en basitinde insan vücudunda yaşayan canlı mikroorganizmalardır. Her ne kadar bu tanımlama insanın kulağına hiç hoş gelmiyor olsa da, konu probiyotiklerin faydalarına gelindiğinde insanlar için önemi oldukça büyüktür. İnsan vücudunda yaşasalar da insanlara fayda sağlayan bu canlılar hem sistemlerin düzenli çalışmasını destekler hem de bazı organların mikrobiyomunu oluşturur. Üstelik bağışıklık sisteminin de en büyük askerlerinden biri olan probiyotikler adeta bağırsakların surlarını oluşturmaktadır. Ancak bu surların zayıflaması vücudu zararlı dış etkenlere karşı açık bir hale getirmekle kalmaz aynı zamanda çeşitli sistemlerin dengesinin de bozulmasına sebep olabilir. Peki sizler probiyotik eksikliğinde ne gibi belirtilerin görüldüğünü biliyor musunuz?


Probiyotik İçeren Besinler Hangileridir?

Vücuda pek çok fayda dokunan probiyotiklerin dengesinin korunması için günlük beslenme alışkanlıkları içerisinde yeterli probiyotik çeşitlerine ve miktarlarına yer verilmelidir. Probiyotik içeren besinlerin başında daha çok mayalanmaya ihtiyaç duyan gıdalar yer almaktadır. Örneğin doğal olarak üretilen yoğurtlar probiyotik içeriklere sahipken ekstra olarak üretilen probiyotikli yoğurt çeşitleri de adeta bir depodur. Probiyotik denildiğinde ilk akla gelenlerden bir diğeri ise kefir çeşitleridir. Kefir türevlerinin insan bedeni üzerinde pek çok faydası bulunmaktadır. Ayran, peynir, tarhana, boza ve turşular da diğer besinlerden bazılarıdır. Ancak bazı kişilerce bu besinlere günlük öğünler içerisinde yeterince yer verilmez, tüketiminden hoşlanılmaz ya da çeşitli sorunlar sebebiyle daha yüksek probiyotik içeriklerine ihtiyaç duyulabilir. İşte bu durumlarda gıda takviyeleri kullanılabilmektedir.


Probiyotik Ne Zaman İçilir?

Probiyotik takviyeleri çiğneme tableti, kapsül, damla ya da toz formlarıyla üretilmektedir. Bu çeşitlilikler sebebiyle de kullanım şekilleri birbirinden ayrılmaktadır. Aynı zamanda yetişkinler için üretilen probiyotik çeşitlerine ek olarak çocuklara özel üretilen takviyeler de bulunmaktadır. Bu ürünlerde kullanım önerilerine dikkat edilerek günlük dozlar aşılmamalı, düzenli bir kullanım sergilenmelidir.
Probiyotik takviyelerinin tüketimi için en doğru zaman ise yemek sonralarıdır. Bunun sebebi mide asidini emen besinlerin ağız yoluyla alınacak mikroorganizmaların yaşamı için elverişli koşulları oluşturmasıdır. Bu sayede takviyelerin etkileri arttırılabilir.
Probest Digestive


Probiyotik Takviyesi Kilo Aldırır Mı?

Genelde gıda takviyelerinin hepsinin kilo aldırıldığına inanılır. Ancak bu hatalı bir düşüncedir. İsminde yer alan takviye kilo aldırma anlamında değil; vücut direncinin arttırılması, yenilenme ve gelişimin hızlanmasını ifade etmektedir. Probiyotik takviyeleri de doğru ve ölçülü kullanımlarda herhangi bir kilo alımına sebep olmamaktadır. Hatta bazı çalışmalar diyetlerde kullanılan bazı probiyotik çeşitlerinin kilo vermeye destek olabileceğini göstermektedir.